Openingstijden & tickets

LUSTWARANDE 2022: 26 JUNI T/M 2 OKTOBER

Navigatieadres: Bredaseweg 441, Tilburg

Kassa: dagelijks van 11.30-16.00
PIN only
Let op: bij slecht weer sluit de kassa om 15.00
Tickets zijn ook verkrijgbaar bij Grotto: dagelijks van 10.00-17.00
PIN only

TICKETS (geldig voor GODHEAD en BRIEF ENCOUNTERS '22)
€ 12,50 (volwassenen)
€ 10,00 (Museumkaart / VriendenLoterij VIP-kaart / ICOM / Lerarenkaart (BE))
€ 7,50 (studenten & CJP)
gratis (Vrienden & jongeren t/m 18 jaar)
honden zijn toegestaan, mits aangelijnd

Toon je ticketvoucher bij de kassa (11.30-16.00) of bij Grotto (10.00-17.00). Je ontvangt dan een warm welkom en een tentoonstellingsgids.

WORD VRIEND VAN LUSTWARANDE
Vrienden van Lustwarande genieten direct voordeel: je krijgt dan gratis toegang, geldig voor het hele seizoen. Steun je ons voor vijf jaar dan krijg je ook een exemplaar van de publicaties Delirious Lustwarande (2019) en van Grotto (2010).

Vriend worden kan al vanaf € 25.

Rondleidingen

Voor wie liever niet alleen wil dwalen door de expositie, biedt Lustwarande onder leiding van ervaren en bevlogen gidsen rondleidingen aan langs een selectie van de kunstwerken.

REVIEWS
"Wat een super goeie gidsen hebben jullie ons geleverd! Echt geweldig! Iedereen (!) dolenthousiast. Veel dank hiervoor".

"Van zowel leerlingen als collega's heb ik zeer enthousiaste verhalen terug gekregen. Een groot succes dus. In totaal ging het om 73 leerlingen met 4 begeleiders. Wellicht tot volgend jaar."

"De rondleidingen door Lustwarande waren een succes. Ook de slechtlopende dames hebben er erg van genoten."

VASTE RONDLEIDINGEN
zondag 28 augustus
vrijdag 9 september
zondag 2 oktober

Voor iedere rondleiding geldt dat er een minimum aantal van 5 reserveringen vereist is. De maximale groepsgrootte is 15 personen.
Indien er voor een rondleiding onvoldoende reserveringen zijn, word je uiterlijk twee dagen van tevoren van de annulering op de hoogte gesteld.

Start: 14.00 bij de kassa
Duur: 1 uur
Kosten (incl. ticket en tentoonstellingsgids):
€ 12,50 volwassenen
€ 7,50 studenten & CJP
Voor rondleidingen wordt geen korting verleend aan andere voordeelkaarthouders.

Reserveren is verplicht. Je kunt hier reserveren.

PERSOONLIJKE RONDLEIDINGEN
Je kunt ook een persoonlijke rondleiding boeken dagelijks tussen 10.00 – 17.00 uur.
Duur: 1 uur
Kosten vanaf:
€ 62,50 (5 volwassenen)
€ 32,50 (5 studenten & CJP)
De maximale groepsgrootte bedraagt 15 personen.

Persoonlijke rondleidingen dien je minimaal 10 dagen voor aanvang aan te vragen. Je kunt je verzoek hier indienen.

RONDLEIDINGEN VOORTGEZET ONDERWIJS
Kosten per leerling: € 3,75 (incl. tentoonstellingsgids).
Minimaal 2 begeleiders per groep. Begeleiders hoeven niet te betalen.
Aanmelden is verplicht. Dat kun je hier doen.

Educatie

Lustwarande brengt met zijn educatieve producten hedendaagse kunst op een aantrekkelijke manier onder de aandacht van leerlingen in het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs. De beeldende kunstprojecten van Lustwarande spelen in op de tijdsgeest. Het didactische concept van de educatieve producten wordt hierop afgestemd.

Voortgezet onderwijs

Voor het voortgezet onderwijs werkt Lustwarande voor de ontwikkeling en toetsing van de ideeën aan de praktijk samen met een vakdocent en leerlingen van het Theresialyceum in Tilburg. De producten zijn altijd zowel actief, receptief als reflectief.

Het kunstblad
Educatieve producten voor het voortgezet onderwijs, die aansluiten bij het actuele programma van Lustwarande, hebben de vorm van een kunstblad – een dubbelzijdig full colour bedrukt 400 grams A4 – waarop de thema’s van de expositie nader uitgewerkt worden.
Op de voorzijde van het kunstblad wordt informatie gegeven over de actuele expositie en worden er thema’s aangereikt die daarbij aansluiten.
Op de achterzijde worden korte opdrachten bij de thema’s aangereikt. Deze opdrachten zijn bedoeld als inspiratie voor de eindopdracht.

In het kader van STATIONS is het kunstblad Mastering My Universe ontwikkeld, dat ook nu nog gebruikt kan worden en te bestellen is in onze webwinkel. Mastering My Universe is de vierde uitgave in de reeks.
In het kader van GODHEAD is een vijfde uitgave in de maak.

Mastering My Universe
Kunst kan je naar een andere wereld, een andere werkelijkheid brengen. Soms door je aan de werkelijkheid te laten ontsnappen met een vrolijke, lichtvoetige afleiding of andere keren door levensvragen aan de orde te stellen die raken aan de kern van het mens-zijn.

De expositie STATIONS (2021) toonde Nederlandse en buitenlandse kunstenaars die al eerder werk exposeerden bij Lustwarande. Toen nog jonge talenten, nu bekend en met een zeer rijke staat van dienst. De voorzijde van Mastering My Universe focust op een van de deelnemend kunstenaars, Ugo Rondinone, wiens werk zo veelzijdig en bijzonder is dat hij voor de vierde keer werd uitgenodigd.

Rondinone werkt met een veelheid aan materialen en technieken. Hij laat ons de alledaagse wereld als iets buitengewoons ervaren, waarbij de natuur voor de kunstenaar een spiegel van menselijke emoties is. Hieruit vloeien drie thema’s voort: de kwetsbare mens, bijzonder alledaags en de mens = natuur.

Op de achterzijde van Mastering My Universe zijn deze thema’s verder uitgewerkt aan de hand van voorbeelden van andere kunstenaars en drie individuele opdrachten. De centrale vraag aan de leerlingen is: wat zijn jouw idealen, drijfveren, dromen, angsten twijfels, maar ook wat doet jou lachen, waar hoop je op en waar word je gelukkig van? Welke emotie zou je als inspiratie voor een werk willen gebruiken?

Doelgroepen
Mastering My Universe is geschikt voor bovenbouw PO, onderbouw VO (vmbo tot vwo) en voor bovenbouw CKV (vmbo tot vwo) en kunst beeldend (vmbo tot vwo) en is los van STATIONS te gebruiken.
De docent kan voor de bovenbouw PO en onderbouw VO de opdrachten iets meer toelichten en uitleggen.

Mastering My Universe bestaat uit een dubbelzijdig full colour bedrukt 400 grams A4. Een pakkat (15 ex.) is voor € 49,50 verkrijgbaar in onze winkel.

Primair onderwijs en BSO

Voor het primair onderwijs en de buitenschoolse opvang ontwikkelt Kunstlab Tilburg bij Lustwarande projecten op locatie.

Marika Taborsky, initiatiefnemer Kunstlab: ‘De unieke locatie park De Oude Warande biedt kinderen de ruimte om zelf op ontdekking te gaan. Veel beelden mogen worden aangeraakt, wat in musea meestal niet het geval is, waardoor kinderen zich vrijer en meer op hun gemak voelen om op onderzoek uit te gaan. We zijn daarom erg enthousiast over onze samenwerking met Lustwarande en nodigen scholen van harte uit om deel te nemen aan dit bijzondere educatieproject.‘

Een hoofd vol verhalen
Educatief programma bij de expositie Godhead van 23 juli t/m 30 september 2022

In De Oude Warande in Tilburg zijn deze zomer van tien kunstenaars beelden verstopt in het bos. ‘Stam’beelden van vreemde wezens met misschien wel magische krachten. Wat speelt er zich af in hun hoofden? Zitten ze gevangen in hun eigen gedachten? Welke gedachten zouden dat dan kunnen zijn? Denken ze aan de toekomst of kijken ze terug naar het verleden?

Wat voor verhaal zit er in dit hoofd verstopt?
In een speelse tocht vol verbeeldingskracht gaan kinderen op zoek naar de kunstwerken in het bos. Wat zijn hun verschillen en wat verbindt hen met elkaar? Wat zou er gebeuren als ze elkaar ontmoeten? Wat zouden ze elkaar dan vertellen? Met behulp van woordkaartjes denken kinderen na over de verschillende karakters en verhalen bij de beelden.
De rondwandeling wordt afgesloten met het maken van een ‘stam’hoofd van klei.

Praktische informatie

Periode
Buitenschoolse opvang: van 23 juli t/m 30 september 2022
Primair onderwijs: van 5 september t/m 30 september 2022

Leeftijd
groep 5 t/m groep 8

Duur
Het programma duurt 2 uur (een korte pauze tussendoor is mogelijk)

Kosten
€120 voor een groep tot 15 kinderen

Aantal
Je kunt per dagdeel met 2 groepen (max. 30 kinderen) tegelijk komen.

Locatie
Park De Oude Warande, Bredaseweg 441, Tilburg

Aanmelden
I.v.m. planning uiterlijk 2 weken van te voren via Kunstlab of 06 576 772 04

Eten & drinken

Callum Mortons Grotto

In 2009 werd in het centrum van De Oude Warande Callum Mortons paviljoen Grotto gerealiseerd. Grotto is het enige permanente kunstwerk van Lustwarande. Je kunt hier de ontstaansgeschiedenis lezen.

In Grotto kun je terecht voor een lunch, hapjes en drankjes.

Open dagelijks van 10.00 – 17.00 u.

Wanneer je Grotto met een groep van meer dan 12 personen wilt bezoeken, dien je te reserveren: 013-4686942. Online reserveren kan hier.

Tijdens exposities kan Grotto overdag niet afgehuurd worden voor besloten bijeenkomsten.

Grotto (2009) fotografie Callum Morton (l, m) / Marsel Loermans (r)

Grotto 2019

Auberge du Bonheur

Voor een uitgebreidere lunch of diner kun je terecht bij Auberge du Bonheur, naast de hoofdingang van de expositie. Het is niet alleen een restaurant maar ook een hotel, waar je heerlijk kunt overnachten in een bosrijke omgeving.

Lunch: 12.00 – 14.30 (ma t/m vr)
Diner: 18.00 – 22.00 (ma t/m za)

Voor reserveringen: info@bonheurhorecagroep.nl
013-4686942
Auberge du Bonheur

Route

Lustwarande – Platform for Contemporary Sculpture
park De Oude Warande

Navigatieadres: Bredaseweg 441, Tilburg
Parkeerplaats Auberge du Bonheur is toegankelijk voor iedereen.

Trein
Station Tilburg University
Lopen naar de ingang van Lustwarande: 20 minuten

Bus
Check 9292
Halte: Universiteit van Tilburg aan Hogeschoollaan
Lopen naar de ingang van Lustwarande: 15 minuten

Taxi
OV-Taxi
Taxi Korthout 013 455 5555

Fiets
Je kunt een OV-fiets huren op alle stations van Tilburg (Tilburg Centraal: noordzijde, rechteruitgang)
Tarief: € 4,15 voor 24 uur
Fietsen zijn overal toegestaan in het park