Space - Now and Then

(2005)

SPACE - Now and Then
28.08 – 23.10. 2005
AaBe Fabrieken , Tilburg

SPACE – now and then was een expositie over de relatie beeldende kunst en architectuur. De expositie vloeide direct voort uit de bestemmingsproblematiek met betrekking tot de locatie waar de expositie plaatsvond, de voormalige AaBe Deken en Wolfabrieken in Tilburg.

De hernieuwde aandacht voor de relatie tussen architectuur en beeldende kunst richt zich niet uitsluitend op formele aspecten, maar voor al op sociale en psychologische aspecten van bestaande architectuur, of dit nu het privédomein betreft of de bestaande stedelijke bebouwing. Daarbij is het oeuvre van Gordon Matta-Clark (1943-1978) een grote inspiratiebron.

SPACE – now and then was een expositie waarin heronderzoek naar de relatie beeldende kunst en architectuur vanuit verschillende invalshoeken centraal stond. Evenals in het oeuvre van Matta-Clark kwamen in deze expositie zowel sociale, psychologische als formeel artistieke kwesties van de relatie beeldende kunst en architectuur aan bod, waarbij kunst interacties met de specifieke architectuur van de locatie aan gingen.

Deelnemende kunstenaars
Voor SPACE – now and then waren 9 kunstenaars uitgenodigd een nieuw, site-specific werk te creëren, dan wel een relevant bestaand werk te presenteren, dat een specifieke relatie aanging met de ruimtes van de AaBe Fabrieken.

Monica Bonvicini (IT)
Loris Cecchini (IT)
Jeroen Doorenweerd (NL)
Antony Gormley (UK)
Marja Kanervo (FN)
Lawrence Malstaf (BE)
Gregor Schneider (DE)
Els Vanden Meersch (BE)
Winter / Hörbelt (DE)

48 pp, 24 full-colour foto’s van de locatie en de kunstwerken in situ
5 zwart-wit foto’s
teksten: NL/EN
Uitgever: Fundament Foundation
ISBN: 9081006010

Prijs: € 10
Verzendkosten: Nederland € 4.10, Europa € 7.75, buiten Europa € 11.25

Prijs: €10,00
(excl. verzendkosten)