Grotto

(2010)

GROTTO
een paviljoen voor De Oude Warande
Callum Morton

In 2007 verleende Fundament, destijds nog de naam van de stichting, Callum Morton de opdracht om voor het middelpunt van De Oude Warande een paviljoen te ontwerpen. Dat de plaatsing van een gebouw op deze plek het zicht op het Barokke stervormige padenpatroon van het bos zou ontnemen, plaatste Morton voor een dilemma, dat hij op simpele en tegelijkertijd ingenieuze wijze wist te omzeilen; Morton ontwierp een onzichtbaar paviljoen: Grotto.

Ter gelegenheid van de realisatie van Grotto verscheen de publicatie met de gelijknamige titel. Naast een inleiding door Chris Driessen schreef architectuur-criticus Hans Ibelings een essay, dat Grotto plaatst in de context van Modernistische architectuur en de traditie van het bouwen van grotto’s.

Naast de fotografie die Callum Morton zelf van Grotto maakte zijn er opdrachten verstrekt aan beeldend kunst fotograaf Dirk Pauwels (Gent), aan architectuurfotograaf Roel Baquart (Amsterdam) en aan fotograaf Marsel Loermans (Den Haag) om Grotto volledig te documenteren.

Grotto telt 40 pagina’s, waarvan 26 volledig foto’s, overwegend spreads. Teksten zijn in het Nederlands en het Engels. De publicatie is gebonden en heeft een hard-cover.

Uitgever: Fundament Foundation
Distributeur: Idea Books
ISBN/EAN 978-90-810060-5-7

Prijs: € 10
Verzendkosten: Nederland € 4.10, Europa € 7.75, buiten Europa € 11.25

Prijs: €10,00
(excl. verzendkosten)

Uitverkocht