Another Long March - Chinese Conceptual and Installation Art in the Nineties

(1997)

ANOTHER LONG MARCH - Chinese Conceptual and Installation Art in the Nineties

Another Long March - Chinese Conceptual Art 1997 was een tentoonstelling van hedendaagse Chinrese kunst in Breda, in 1997. Het was het eerste grote overzicht van conceptuele kunst en installatiekunst uit China in het Westen, met achttien kunstenaars uit toonaangevende Chinese kunstcentra: Beijing, Shanghai, Hangzhou en Guangzhou. De expositie presenteerde videokunst, fotografie, installatiekunst en performancekunst, in veel gevallen nieuwe, speciaal voor de locatie gemaakte werken. De werken behandelden verschillende thema's, waaronder de transformatie van de Chinese samenleving in de jaren negentig, feminisme, voyeurisme en naaktheid in de kunst.

De tentoonstelling was samengesteld door Chris Driessen en Marianne Brouwer (conservator sculptuur Kröller-Müller Museum) en vond plaats in de Chassé Kazerne in Breda. Doel van Driessen en Brouwer was om het begrip van Chinese hedendaagse kunst, na de eenzijdige focus op de schilderkunstige stijlen van het Cynisch Realisme en de Political Pop in de eerste helft van de jaren negentig, te verruimen.

Deelnemende kunstenaars

CHEN Shaoxiong / 陳劭雄
CHEN Yanyin / 陳妍音
FENG Mengbo / 馮夢波
GENG Jianyi / 耿建翌
GU Dexin / 顧德新
LI Yongbin / 李永斌
LIANG Juhui / 梁鉅輝
LIN Tianmiao / 林天苗
LIN Yilin / 林一林
LIU Xinhua / 劉新華
MA Liuming / 馬六明
WANG Jianwei / 汪建偉
WANG Youshen / 王友身
XU Tan / 徐坦
YIN Xiuzhen / 尹秀珍
ZHANG Peili / 張培力

Naast essays van curatoren Marianne Brouwer en Chris Driessen, Chinese kunsthistorici en curatoren Fei Dawei, Hou Hanru en Tang Di, bevat de publicatie ook een sectie met informatie over biografieën en adressen van kunstenaars, critici en curatoren, kunsttijdschriften, expositieruimtes in China, kunstacademies, tentoonstellingen in China buiten China door Heidi van Mierlo en Tang Di.

De publicatie, verschenen in een oplage van 1000, is uitverkocht.

Prijs: €35,00
(excl. verzendkosten)

Uitverkocht