Quest for Solace

(2022)

In het kader van de expositie GODHEAD - Idols in Times of Crisis(2022) is het kunstblad Quest for Solace ontwikkeld, de vijfde uitgave, en is hier te bestellen.

GODHEAD – Idols in Times of Crisis onderzoekt de kracht van hedendaagse figuratieve en abstracte sculptuur als idool. Het idool is wereldwijd door de mens ontwikkeld om mythe en geloof in menselijke vorm uit te drukken. Deze objecten komen we tegen als religieuze sculptuur, standbeeld, monument, totem, amulet of talisman.
Vooral in tijden van crisis en rampspoed, wanneer de mens zijn kwetsbaarheid voelt, blijkt de heilzame kracht en werking van idolen het sterkst. Op dit moment leven we in een wereld waarin grote vraagstukken strijden om onze aandacht: wat is mijn/onze identiteit? Hoe verhouden we ons onderling, tot de natuur en de aarde, nu er een groeiend besef is dat de aarde kwetsbaar is en haar bronnen eindig lijken te zijn? Deze vraagstukken maken dat er een hernieuwde aandacht is voor beelden die ons hoop, kracht en moed kunnen geven.

De voorzijde van Quest for Solace focust op de geschiedenis en de vele verschijningsvormen van het idool.
Op de achterzijde van Quest for Solace komen aan de hand van werk van zes kunstenaars uit GODHEAD – Idols in Times of Crisis verschillende inspiratiebronnen, materiaalkeuze en figuratie vs. abstractie aan bod.
De centrale vraag aan leerlingen bij de eindopdracht is: wat geeft jou hoop, troost of bescherming in deze ingewikkelde wereld? Aan welke idolen heb jij op dit moment behoefte of voor wie/wat zou je een monument willen oprichten?

Doelgroepen
Quest for Solace is geschikt voor bovenbouw PO, onderbouw VO (vmbo tot vwo) en voor bovenbouw CKV (vmbo tot vwo) en kunst beeldend (vmbo tot vwo) en is ook los van de expositie GODHEAD te gebruiken.

Quest for Solace bestaat uit een dubbelzijdig full colour bedrukt 400 grams A4. Een pakket bevat 15 exemplaren.

Docenteninfo
Voor docenten is extra informatie beschikbaar over de kunstwerken die op het kunstblad afgebeeld zijn. Die is hier te downloaden.

Prijs: €49,95
(excl. verzendkosten)

15 stuks Kunstblad Quest for Solace