Moving Nature

(2017)

De mens zet de natuur voortdurend naar zijn hand en vindt dit de normaalste zaak van de wereld. Echter, er is een steeds groter wordend besef dat die natuur niet onuitputtelijk is. Dit besef gaat gepaard met het streven naar duurzaamheid en met consuminderen. Welke veranderingen zijn er nodig om het tij te keren en hoe zal de natuur van de toekomst er uit zien? Bespiegelingen vanuit de kunst kunnen hier een rol in spelen.

In de expositie Disruption – Remapping Nature, lieten tien kunstenaars hun licht schijnen op de manier waarop de mens de natuur waarneemt, definieert en er mee omgaat. Meer informatie over de expositie, de deelnemend kunstenaars en de getoonde werken kunt u in het archief vinden.

Met het kunstblad Moving Nature worden leerlingen aangezet om te reflecteren op de relatie tussen mens en natuur. Dit doen ze aan de hand van drie thema’s: Ongewone Schoonheid, Ontwrichte Natuur en De Mens van de Toekomst. Deze drie thema’s worden op de achterkant van het kunstblad nader uitgewerkt.

Moving Nature bestaat uit een dubbelzijdig full colour bedrukt 400 grams A4. Een pakket bevat 15 exemplaren.

Prijs: €49,95
(excl. verzendkosten)

Uitverkocht

15 stuks Kunstblad Moving Nature

Download hier de gratis docentenhandleiding bij Moving Nature