Mixed Realities

(2018)

De mens laat als nooit tevoren zijn invloed op de aarde gelden, waarvan al het leven de gevolgen ondervindt. Dit tijdperk wordt ook wel aangeduid als het Antropoceen. Kan het tij nog gekeerd worden en wat is hier voor nodig? Ook in de beeldende kunst vinden we deze onderzoekende houding terug. Vaak dient de natuur als inspiratiebron. Thema’s als technologische ontwikkelingen aan de ene kant en ecologische, economishce en sociaal-culturele ontwikkelingen aan de andere kant zijn belangrijke thema’s in de kunst in het Antropoceen. In de technieken die de kunstenaars hanteren, maken ze geen onderscheid meer tussen digitaal en analoog. Computerrendering wordt gecombineerd met analoge technieken als hout-, klei- en marmerbewerking. Deze vermengingen worden mixed realities genoemd.

De expositie Hybrids was na Luster (2016) en Disruption (2017) de afsluitende expositie handelend over beeldende kunst in het Antropoceen. Hybrids liet een generatie kunstenaars zien, die geboren is na het intreden van het internet en digitale media in ons dagelijks leven. Omdat internet van kinds af aan onderdeel van hun leven is geweest, maken zij in hun werk geen onderscheid tussen de digitale en analoge wereld. Zij vermengen moeiteloos beelden en technieken uit beide werelden. Vaak in één werk tegelijk. Deze vermenging levert zeer hybride werken op. Meer informatie over de expositie Hybrids, de deelnemend kunstenaars en de getoonde werken kunt u hier vinden.

Op het kunstblad Mixed Realities wordt op de voorzijde informatie gegeven over de tentoonstelling Hybrids en worden creatieve processen beschreven aan de hand van tentoongestelde kunstwerken. Op de achterzijde van het kunstblad wordt een eindopdracht aangereikt evenals opdrachten bij drie thema’s (inspiraties). Deze inspiraties worden voor leerlingen toegankelijk gemaakt aan de hand van korte oriënterende opdrachten. Deze opdrachten zijn bedoeld als uitgangspunt voor de eindopdracht waarbij leerlingen hun eigen hybride verbeelding maken.

Mixed Realisties bestaat uit een dubbelzijdig full colour bedrukt 400 grams A4. Een pakket bevat 15 exemplaren.

Prijs: €49,95
(excl. verzendkosten)

15 stuks Kunstblad Mixed Realities

Downloadhier de gratis docentenhandleiding bij Mixed Realities