Brabants Dagblad, AD, Eindhovens Dagblad, BN De Stem, De Gelderlander 11-07-2024 & 04-08-2024
Visioenen van hout in weelderig kunstenbos Lustwarande
De veertiende editie van Lustwarande is een fraai visitekaartje…. Het is duidelijk, in Lustwarande tiert het weliger dan ooit…. De uitwerking (van het concept ‘Arbos’ (red.)) is subliem. De tien houten creaties voegen zich naadloos in het weelderige woud. Sommige kunstenaars pakken uit met ware hoogstandjes…..
De expositie ‘Arbos’ nodigt uit tot ontdekken. Tot en met 6 oktober slaan bomen en hout, natuur en mens een magisch verbond.
Let's Talk About Art 14-07-2024
Lustwarande returns with an authentic, stimulating and aesthetically pleasing show, titled Arbos, Latin for trees…….. The reason for choosing this theme has everything to do with current trends, developments and philosopies. Lustwarande detects this new trend and leads the way in exploring the use of wood in sculpture……….Arbos explores this new and renewed attention through tentalizing sculptures. The result is surprisingly varied, pleasing and topical for this time…… Thematically a very strong edition indeed………….Lastly, I want to adrress how pleasing Arbos is, not just aesthetically. The material radiates a certain warmth, a cosiness, familiarity, accessibility and evokes many personal feelings. I truly found a renewed appreciation of wood myself, that I didn’t foresee coming.
NRC 09-08-2024
Langzaam vergroeien de drie houten penissen met de rest van het bos........... In Lustwarande laat het bos de houtsculpturen het best tot zijn recht komen.
Financieel Dagblad 23-08-2024
Leve de boom!
Het geeft een extra dimensie om de houten beelden in een ‘houten’ omgeving te zien, in hun natuurlijke habitat. Het is beslist een andere beleving dan dergelijke sculpturen bekijken in de steriele zalen van een museum of galerie…..Het lijkt wel een sprookje….Je fantasie slaat er ervan op hol.
de Volkskrant 26-08-2024
Tijdens Lustwarande 2024 smelten kunst en natuur écht samen; alle beelden zijn dit jaar van hout....Elk werk getuigt van een onmiskenbaar maakplezier en heeft bovendien een gelaagde betekenis. Zoals bij de twee grote schakelkettingen van de Duitse kunstenaar Gesine Grundmann. Terwijl de tentoonstellingsgids rept over de ‘flexibiliteit’ van een ketting versus de ‘standvastigheid’ van de boomstam, roepen twee Surinaamse bezoekers direct uit: ‘Keti Koti!’ Dan komt er een hondenuitlater voorbij. De hond snuffelt wat aan de sculptuur, tilt even zijn poot op en springt er dan met gemak overheen, zijn neus achterna. Kunst en bos zijn inderdaad één geworden.