04.09.2022
Brief Encounters '22 #2

4 event sculptures

Deelnemende kunstenaars:

buren (BE) – Clédat & Petitpierre (FR) – Mette Sterre (NL) – Julian Weber (DE)

13.00 - 18.00

Sinds 2017 vult Lustwarande de jaarlijkse expositie aan met manifestaties van efemere sculptuur, vormen van sculptuur, die in tijd begrensd zijn en die in duur variëren van enkele minuten tot enkele uren maar waar uiteindelijk niets van overblijft. Deze tijdelijke werken, event sculptures genaamd, worden gepresenteerd onder de titel Brief Encounters. Ze zijn adembenemend en onvergetelijk.

In 2022 vindt Brief Encounters voor de vijfde keer plaats, op twee zondagmiddagen. Op beide middagen presenteren vier kunstenaars/duo’s event sculptures, op één na allemaal voor Brief Encounters ‘22 gemaakt.

Voor de selectie van de deelnemende kunstenaars tekent het curatoren-duo Chris Driessen, artistiek directeur van Lustwarande, en Steven Vandervelden, directeur STUK – Huis voor Dans, Beeld en Geluid en van performance festival Playground, beide in Leuven. Bij hun keuze zijn ze uitgegaan van het voor het eerst presenteren in Nederland van gerenommeerde kunstenaars, van het presenteren van aanstormende talenten en van inclusie. Bij Brief Encounters ’22 is er een duidelijke focus op kunstenaars uit de LHBTIQ+ gemeenschap.

Brief Encounters '22 #2 vindt plaats op zondag 4 september. Vanaf 13.00 zijn er vier event sculptures te zien van buren (BE), Clédat & Petitpierre (FR), Mette Sterre (NL) en Julian Weber (DE).
buren, Mette Sterre en Julian Weber maakten speciaal voor Brief Encounters nieuwe werken. Clédat & Petitpierre beleven hun Nederlandse debuut met een bestaande event sculpture..

Het nieuwe werk van buren is een co-productie met STUK – Huis voor Dans, Beeld en Geluid .

buren - 7 means dinner for a breadwinner (2022) proposal for Brief Encounters '22

buren - 7 means dinner for a breadwinner (2022) proposal for Brief Encounters '22

Clédat & Petitpierre - Les Baigneurs (2017) proposal for Brief Encounters '22

Clédat & Petitpierre - Les Beigneurs (2017) proposal for Brief Encounters '22

Julian Weber - Whos that girl (la, la, la) an archaeological field trip (2021) photo Joana Lucas

Julian Weber - The Devil's Auction, inspiration for Broke (2022) proposal for Brief Encounters '22