De mens zet de natuur voortdurend naar zijn hand en vindt dit de normaalste zaak van de wereld. Echter, er is een steeds groter wordend besef dat die natuur niet onuitputtelijk is. Dit besef gaat gepaard met het streven naar duurzaamheid en met consuminderen. Welke veranderingen zijn er nodig om het tij te keren en hoe zal de natuur van de toekomst er uit zien? Bespiegelingen vanuit de kunst kunnen hier een rol in spelen.
 
In de expositie Disruption – Remapping Nature, laten tien kunstenaars hun licht schijnen op de manier waarop de mens de natuur waarneemt, definieert en er mee omgaat. Meer informatie over de expositie, de deelnemend kunstenaars en de getoonde werken kunt u hier vinden.
 
Met het kunstblad Moving Nature worden leerlingen aangezet om te reflecteren op de relatie tussen mens en natuur. Dit doen ze aan de hand van drie thema’s: Ongewone Schoonheid, Ontwrichte Natuur en De Mens van de Toekomst. Deze drie thema’s worden op de achterkant van het kunstblad nader uitgewerkt.
 

 
Moving Nature bestaat uit een dubbelzijdig full colour bedrukt 400 grams A4
en wordt op drie manieren aangeboden:
 
Kunstblad in combinatie met rondleiding
als voorbereiding op Moving Nature wordt er een rondleiding aangeboden door de expositie Disruption – Remapping Nature. De rondleiding voert langs een selectie van de werken en duurt ongeveer een uur. De leerlingen krijgen aan de hand van de tentoongestelde werken een goed inzicht in de thematiek en de verbeelding van de kunstenaars. Drie werken uit de exposities komen uitvoerig aan bod op de voorkant van het blad.
De groepsgrootte is maximaal 15 leerlingen en er zijn 2 rondleidingen per uur mogelijk. Per groep is er minimaal een begeleider aanwezig. Deze begeleiders hebben gratis entree.
De rondleidingen kunnen in de periode 21 augustus – 24 september 2017 van maandag tot en met zaterdag geboekt worden tussen 9.30 – 16.30 u.
 
Kosten: € 69,95 (rondleiding gecombineerd met kunstblad Moving Nature; verpakt per 15 stuks)
 
Alleen kunstblad
Als u niet in de gelegenheid bent om de expositie te bezoeken kunt u ook het kunstblad apart bestellen. Het is los van de expositie te gebruiken.
 
Kosten: € 49,95 (kunstblad Moving Nature, verpakt per 15 stuks)
 
Alleen rondleiding
Als het curriculum geen ruimte biedt om uitvoerig met het thema mens-natuur aan de slag te gaan, maar uw leerlingen wel kennis wil laten maken met een van de meeste actuele thema’s in de kunsten, dan kunt u natuurlijk ook alleen een rondleiding boeken.
 
Kosten: € 39,95 per groep (groepsgrootte is maximaal 15 leerlingen met 1 begeleider).
 

 
Bestel Moving Nature
 
De docentenhandleiding kunt u hier gratis downloaden.